Opłaty
Regulamin korzystania ze stołówki szkolnej
Odsetki za opłacanie po terminie należności cywilnoprawnych, do jakich zalicza się wyżywienie w stołówce szkolnej, są pobierane na podstawie art. 481 Kodeksu Cywilnego w ustawowej wysokości – 11,25%.
ODPŁATNOŚĆ ZA OBIADY ZA MIESIĄC KWIECIEŃ 2025 WYNOSI:
OD 01.04.25 - 30.04.25
18 dni x 4,50 zł = 81,00 zł
(wpłaty na rzecz miasta zwolnione są z opłat)
OPŁATĘ ZA KWIECIEŃ NALEŻY WPŁACAĆ DO 27 MARCA 2025.
W PRZYPADKU NIETERMINOWYCH WPŁAT BĘDĄ NALICZANE USTAWOWE ODSETKI W WYSOKOŚCI 11,25%.
Informujemy o możliwości wykupienia pojedynczego obiadu w stołówce szkolnej. Rodziców i opiekunów chcących wykupić taki obiad prosimy o zgłoszenie obecności dziecka na stołówce w wybrany dzień drogą mailową kuchnia@sp58katowice.pl lub u intendentki szkolnej.
PŁATNE PRZELEWEM NA KONTO BANKOWE SZKOŁY:
PKO BP SA ODDZ.3 KATOWICE 22 1020 2313 0000 3102 0573 2922.
UCZNIOWIE KORZYSTAJĄ Z OBIADÓW POCZĄWSZY OD NASTĘPNEGO DNIA PO UISZCZENIU OPŁATY LUB PO PRZEKAZANIU INTENDENTOWI POTWIERDZENIA DOKONANIA PRZELEWU.
POTWIERDZENIE WPŁATY MOŻNA PRZESŁAĆ POCZTĄ NA ADRES E-MAIL: kuchnia@sp58katowice.pl
Intendent, Joanna Bogacka
tel. 32 254 36 79 w. 109
-------------------------------------------
23.02.2023
01.09.2022
14.03.2022
02.04.2021
02.03.2020 r. Zarządzenie nr 20/2019/2020
30.08.2019 r. Zarządzenie nr 40/2018/2019
01.03.2018 r. Zarządzenie nr 17/2017/2018
03.02.2016
Marzec 2015
Jadłospis
Opublikowano: Biblioteka
JADŁOSPIS
Pn. 17.03.2025 *ZUPA GULASZOWA Z ZIEMNIAKAMI * RACUCHY Z BRZOSKWINIĄ* KOMPOT
Wt. 18.03.2025 * ZUPA BROKUŁOWA Z ZIEMNIAKAMI* GULASZ Z UDŹCA INDYKA* MAKARON PIÓRA* KAPUSTA KISZONA GOTOWANA* KOMPOT
Śr. 19.03.2025 * ZUPA RYŻOWA Z KOPERKIEM* KLOPSIKI W SOSIE PIECZARKOWYM* KASZA PĘCZAK* BURAKI * KOMPOT
Cz. 20.03.2025 * ZUPA KREM Z GROSZKU ZIELONEGO Z GR. PTYSIOWYM* KOTLET A’LA DEVOLAY* ZIEMNIAKI* SURÓWKA Z BIAŁEJ RZEPY* KOMPOT
Pt. 21.03.2025 * ZUPA BARSZCZ UKRAIŃSKI* PALUSZKI RYBNE* ZIEMNIAKI* SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ Z JABŁKIEM* HERBATA Z CYTRYNĄ
***************************************
Pn. 24.03.2025 * ZUPA KWAŚNICA NA ŻEBERKACH* RYŻ Z JABŁKIEM PRAŻONYM I ŚMIETANKĄ* KOMPOT
Wt. 25.03.2025 * ZUPA OGÓRKOWA Z RYŻEM* PIEROGI Z MIĘSEM OKRASZONE CEBULKĄ* KOMPOT
Śr. 26.03.2025 * ZUPA LITERKOWA* FILET Z INDYKA PANIEROWANY* ZIEMNIAKI* MIZERIA* KOMPOT
Cz. 27.03.2025 * ZUPA POROWA Z ZIEMNIAKAMI* SPAGHETTI Z SOSEM BOLOGNESE*KOMPOT
Pt. 28.03.2025 * ZUPA KRUPNIK* PLACKI ZIEMNIACZANE Z CUKREM* HERBATA Z CYTRYNĄ
***************************************
Przygotowane dania mogą zawierać śladowe ilości alergenów: jaja, seler, gluten, nabiał
Harmonogram płatności
HARMONOGRAM PŁATNOŚCI ZA OBIADY OD WRZEŚNIA 2024 DO CZERWCA 2025
WRZESIEŃ – 20 DNI x 4,50 = 90,00 zł (płatne do 27.08.2024)
OD 03.09.24 – 30.09.24
PAŹDZIERNIK - 21 DNI x 4,50 = 94,50 zł (płatne do 27.09.2024)
OD 01.10.24 – 31.10.24 ( DNI 11.10.24 oraz 14.10.24 wolne od zajęć dydaktycznych, świetlica pełni dyżur)
LISTOPAD – 19 DNI x 4,50 = 85,50 zł (płatne do 27.10.24)
OD 04.11.24 – 29.11.24
GRUDZIEŃ – 15 DNI x 4,50 = 67, 50 zł (płatne do 27.11.24)
OD 02.12.24 – 20.12.24 (ZIMOWA PRZERWA ŚWIĄTECZNA 0D 23 – 31.12.24, świetlica pełni dyżur)
STYCZEŃ - 21 DNI x 4,50 = 94,50 zł (płatne do 27.12.24)
OD 02.01.25 – 31.01.25
LUTY – 10 DNI x 4,50 = 45,00 zł (płatne do 27.01.25)
od 03.02.24 – 14.02.24 (od 17 – 02.03.24 FERIE ZIMOWE, świetlica pełni dyżur)
MARZEC – 21 DNI x 4,50 = 94,50 zł (płatne do 27.02.25)
OD 03.03.25 – 31.03.24
KWIECIEŃ – 18 DNI x 4,50 = 81 zł (płatne do 27.03.25)
OD 01.04.25 – 30.04.25 (od 17- 22.04.25 WIOSENNA PRZERWA ŚWIĄTECZNA, świetlica pełni dyżur)
MAJ – 17 DNI x 4,50 = 76,50 zł (płatne do 27.04.25)
OD 05 – 30.05.25 (02.05 dodatkowy dzień wolny od zajęć dydaktycznych, 13, 14,15 maja egzamin ósmoklasisty- dodatkowe dni wolne od zajęć dydaktycznych, we wszystkie te dni świetlica pełni dyżur)
CZERWIEC 16 DNI x 4,50 = 72 zł (płatne do 27.05.25)
OD 02.06 – 25.06.25 (20, 26 dodatkowe dni wolne od zajęć dydaktycznych, świetlica pełni dyżur)
27.06.25 zakończenie roku szkolnego