Żółte owoce i warzywa, które dzisiaj królowały w naszej szkole, najbardziej przydadzą się osobom odbywającym rekonwalescencję po chorobie, a także chorym na stawy. Posiadają dużo witamy A, która jest niezbędna do prawidłowego funkcjonowania nabłonków i gruczołów, wpływa na prawidłowe widzenie, warunkuje wzrost kości i rozwój szkliwa zębów. Żółte produkty są szczególnie korzystne dla zdrowia oczu i skóry. Zawierają duże ilości witaminy A i beta-karotenu, które pomagają utrzymać zdrowy wzrok, poprawiają widzenie w słabym świetle i chronią przed chorobami oczu, takimi jak zaćma; zapobiegają starzeniu się skóry i poprawiają jej elastyczność. Żółte warzywa i owoce są również korzystne dla układu odpornościowego. Zawierają dużo witaminy C, która pomaga w produkcji białych krwinek, które walczą z chorobami i infekcjami. Przeciwdziała starzeniu się. JEDZMY JE!
Zespół SPZ